Team Simrac Finland Oy
Simracin kotisivut Suomeksi Simrac website in English Liity Facebook ryhmäämme! Palaa kotisivujemme etusivulle
 
Ralliuutisemme Rallipalvelumme Ralligalleriamme Rallihistoriamme Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
 
TableTop
 
Pitkä ja vauhdikas historiamme rallisimulaattoreiden parissa
     
 
Evo 1 Evo 2 Evo 3 Evo 4
 
     
 
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
   
Team Simrac Finland Oy on vuonna 1995 perustettu Tamperelainen perheyritys, joka on erikoistunut ajoneuvosimulaattoreiden kehittämiseen ja valmistamiseen.

Hannu ja Heikki Kosonen ovat kehittäneet simulaattoreita vuodesta 1995 alkaen. Ensimmäinen prototyyppi oli hetekaksi nimetty metallikehikko. Seuraava versio rakennettiin oikean auton koriin vuonna 1996, jolloin kehitystyöhön tulivat mukaan myös Simracin nykyiset yhteistyökumppanit. Elektroniikkaekspertti Mika Leppälahden kanssa luotu Simrac Micra tarjosi jo melkoisen ajoelämyksen. Kolmas kehitysversio tehtiin Volvo S40:n pohjalle. Simrac S40 palveli erilaisissa yritystilaisuuksissa ja maailman messuilla vuodesta 1998 alkaen aina 2000 -luvun alkupuolelle saakka.

Vuonna 2000 valmistuneessa Volkswagen Golfin pohjalle rakennetussa simulaattorissa oli erikoiskokeetkin toteutettu juuri Simracin simulaattoria varten. Tietokone- ja mallinnusekspertti Eero Pajarteen tuottama legendaarinen Ouninpohjan pikataipaleen mallinnus oli jo sinänsä huipputuote. Tuo mallinnus yhdistettynä Simrac Golfiin ja sen liikealustaan siten, että kuljettajan ratinkääntö, jarrutus, kaasutus, vaihtaminen ja tienpinnan muodot todella tuntuivat tapahtuvan jätti-screenille avautuvassa maisemassa, tekivät Simrac Golfista jo lähes aidon kaltaisen ajokokemuksen.

Vuonna 2008 päivänvalon näki Team Simrac:in uusin rallisimulaattori, Simrac Focus WRC. Simulaattorin korina käytettävän BP Ford Focus WRC 07:n on Simracille toimittanut rallin MM-sarjastakin tuttu englantilainen M-Sport. Tuotekehtyksen myötä Team Simrac:in simulaattoriperheen uuden tulokkaan liikealustan tekniikka on aivan uutta ja mahdollistaa entistä tarkemmat ja nopeammat liikkeet. Simrac Focus WRC on Simracin rallisimulaattoreista niin sanotusti Evo 4 ja kaikenkaikkiaan yhdeksäs Simracin kehittämä ja valmistama simulaattori.

Jo ensimmäisestä ”hetekasta” asti Simrac:n väki on pitänyt tärkeänä sitä, että laitteet ovat ns. aktiivisia simulaattoreita. Eli kaikki mitä laite tekee johtuu kuskin tekemisten ja tienpinnan vuorovaikutuksesta. Ohjaus, kiihdytys, jarrutus ja vaihtaminen ovat täysin kuljettajan itsensä hallitsemia (...tai hallitsemattomia). ;-)

Simracin kuljettajakoulutus käyttöön tekemiä bussi- ja rekkasimulaattoreita on tällä hetkellä käytössä Suomessa ja Belgiassa. Koulutussimulaattoreihimme voit tutustua täällä.